A ROOM FOR LONDON



A ROOM FOR LONDON

The Queen Elizabeth Halls, London

Taking inspiration from remote cabins and log piles, the design aims to create a unique living environment with the natural form creating a contrast to the hard concrete of the concert venue below. Approached by way of a ‘country path’, visitors will experience a picturesque approach, through potted fir trees, as they wind their way to the accommodation.

The cabin is made from stacked cardboard tubes with the interior carved out of the form to create niches and fitted furnitture. Light is modultated through the tubes to create a play of natural light.

A large roof terrace cantilevers over the edge of the Queen Elizabeth Hall to create a private garden space with views from St Paul's to Big Ben

Area: 45m² / Budget: £150k / Competition: Winter 2010
Client: Living Architecture